Interview met oprichters Windkracht Films

Montse en VincentEen krachtige wind…

Een interview met Montse Guiu Puget en Vincent van de Velde, de oprichters van Windkracht Films.

Waarom doe je wat je doet?

“Omdat we mensen willen boeien”, vertelt Vincent. “Maar vooral omdat duurzame en ecologische initiatieven en bewustzijn voor mij heel belangrijk zijn. Het is mijn levensfilosofie om te zorgen dat ik zelf, maar ook anderen op die manier hun leven kunnen leiden.” Bij Montse zit een beter milieu volledig verankerd in haar DNA. Montse: “Klopt, ik slaap niet lekker totdat het mij en Vincent is gelukt om (meer) mensen beter met de aarde te laten omgaan. Ik heb haast om de aarde te redden. Nu voel ik mij nog onderweg naar mijn doel.”

Op welke manier realiseren jullie deze wens?

“Door korte documentaire films te maken en het project ‘milieucohesie’. Met de laatste verbinden we jongeren aan studenten en mensen uit het bedrijfsleven en schudden hen wakker over hun rol en mogelijkheden in milieuverbetering”, vertelt Montse. Maar deze twee bevlogen mensen hebben nog meer in hun mars. “Wij verzorgen een volledige pitch voor zelfstandig ondernemers over zichzelf en over hun werk. Maar bedrijfsfilms, trailers en showreels maken wij ook”, zegt Vincent. “Het liefst doen wij dit voor mensen, organisaties en bedrijven met een vergelijkbare motivatie, maar we zijn ook realistisch. Er moet immers (ecologisch verantwoord/biologisch) brood op de plank komen.”

Vincent, hoe boei je mensen met jullie aanbod?

“Wij denken met onze klanten mee en maken in goede samenwerking producten op maat. Zo weten we met onderscheidende en aansprekende filmpjes van hoge kwaliteit mensen te binden en aan het denken te zetten. Zodat de doelgroep niet weg zapt. Daarvoor is goede muziek, boeiende montage, een goede stem, kernachtige inhoud en een bepaalde sfeer nodig.”

Montse, breng je jouw lange ervaring in camerawerk graag over op anderen?

Montse, breng je jouw lange ervaring in camerawerk graag over op anderen? “Ruim twintig jaar heb ik ervaring als cameravrouw en montage voor documentaires, theater, televisie en castings. Daardoor zie ik snel hoe shots verbeterd kunnen worden door acteurs. In de cursus camera acteren leer ik acteurs de technieken van het acteren voor de camera, en maak hen bewust van wat dan wel en niet werkt, dat geeft me een enorme kick. Deze tips en technieken krijgen tijdens de opleiding namelijk onvoldoende aandacht, terwijl dit een flinke tijd en dus geldbesparing voor de filmwereld oplevert.”

Reacties plaatsen kan niet meer.