Interview Oculus: Ondernemersechtpaar Schipper

Schipper Optiek “Bij ons loopt werk en privé 100% door elkaar heen”

Midden in het mooie pittoreske centrum van Culemborg vind je in een sfeervol oud hoekpand de optiekwinkel van Martin en Bianca Schipper. Samen runnen zij nu ruim tien jaar Schipper Optiek, een zaak met een eigen uitstraling en beleving. Oculus vroeg hen hoe het is om als echtpaar een optiekzaak te hebben.

“We vinden het prettig om een stuk buiten Culemborg in een klein dorp te wonen en bij het boodschappen doen niet al je klanten tegen te komen. Maar de scheiding tussen werk en privé maken wij niet, die lopen volledig in elkaar over en zijn compleet met elkaar verweven. Ook thuis werken wij aan de administratie en doen we bestellingen en onze kinderen hebben boven de zaak een ruimte op te spelen en tv te kijken. Bovendien zijn ze geregeld in de winkel te vinden en eten ze gerust hun broodje beneden in de winkel. De relatief kleine winkel − beneden 45m2 met boven de meetruimte, keuken en opslag – heeft een huiselijke uitstraling en dat vinden wij en de klanten erg prettig. We zijn immers meer in de winkel dan thuis”, vertel Bianca Schipper.

Filosofie

“Eerlijkheid en vrijheid staan bij ons bovenaan. Wij informeren en adviseren de klant, maar geven hen de ruimte om zelf een keuze te maken voor een bepaald type montuur, glas of contactlens. Hij of zij moet blij de winkel uitlopen en dat weken later ook nog zijn. Dan pas zijn wij ook tevreden. Wij helpen mensen zoals wij zelf ook graag geholpen willen worden. Het opbouwen van een goede langdurige relatie met onze klanten is daarbij essentieel. Bij de geboorte van onze kinderen betrekken we hen erbij, bijvoorbeeld door een artikel in de krant met daaraan gekoppeld een leuke actie. En met ons tienjarig jubileum dit jaar werkten we samen aan een actie met Banketbakkerij Verhallen, onze bijna-buren die beroemd zijn om hun overheerlijke tompouce. Ook flexibiliteit is belangrijk. Afspraken maken we niet, alleen op maandag. We willen iemand niet tien minuten laten wachten terwijl die een afspraak heeft. En dat kan gebeuren als je alleen of met zijn tweeën werkt. Het geeft een hele andere emotie als een klant zonder afspraak binnen komt lopen en misschien even moeten wachten. Is iemand niet in de gelegenheid om zijn bril op te halen, dan rijd ik na sluitingstijd nog even bij die klant langs”, vertelt Martin.

Vertrouwen winnen

Hoewel Nederland klein is, heeft elke streek zijn eigen mentaliteit. Ook Bianca en Martin, geboren en getogen Noord-Hollanders, hebben even nodig gehad om het vertrouwen van de Culemborgers te winnen. Martin: “Daarin speelde een grote rol dat je een bestaande zaak overnam die in de jaren daarvoor veel verschillende eigenaren heeft gekend die niet allemaal even positief hun zaak hebben afgesloten. ‘Hoe lang gaat deze optiekzaak het volhouden?’ was de vraag die zeker in de hoofden van de Culemborgers speelde.” Schipper Optiek was de eerste jaren partner van Het Huis, maar besloot toch volledig zelfstandig verder te gaan. Bianca: “Het was prettig om de eerste jaren zo’n grote naam en organisatie achter je te hebben staan. Helaas sprak de nieuwe koers van Het Huis ons niet zo aan. We pakken het ondernemen graag aan op onze manier, een wijze die goed bij ons past. En daarvoor moesten we zelfstandig verder. De klanten hebben weinig gemerkt van deze overgang. De type monturen, service en inrichting zijn identiek gebleven.”

Iemand mooier maken

Schipper optiek verkoopt al tien jaar brillen in verschillende prijsklassen en voor ieder wat wils, maar echt blij worden ze allebei van de wat apartere designmonturen, die zij volop verkopen in hun winkel. Op de optiekopleiding in Amersfoort, waar zij elkaar leerden kennen, wisten zij allebei bijvoorbeeld al dat ze op een dag graag Theo-brillen wilden verkopen. En zo geschiedde. “Het mooiste is om iemand nog mooier te maken door de juiste bril te vinden en die samen met de klant uit te zoeken, zodat die tevreden naar huis gaat”, vinden beide betrokken eigenaren.

Twee kapiteins op een schip

Geleidelijk aan ontstond de taakverdeling zoals die nu er nu is. Zowel Bianca als Martin doen alle verkooptaken, waarbij Bianca de nadruk legt op verkoop in de winkel en de inkoop van monturen en producten. Martin focust op het technische gedeelte in de werkplaats, zoals het inslijpen van glazen, maar ook de oogmetingen en het aanmeten van contactlenzen. Samen bezoeken zij de beurzen. “In de beginfase van het zelfstandig optiekondernemerschap was het soms wel even wennen aan twee kapiteins op het schip, omdat we voorheen allebei bij opticiens in dienst waren en ik ook bedrijfsleider ben geweest”, vertelt Martin. “Soms was het even zoeken naar een evenwicht, wennen aan de nieuwe taken en verwachtingen en wensen van de ander. We zijn namelijk twee individuen met een duidelijke mening. Maar juist omdat je elkaar al zo goed kent, heb je ook weer aan één blik genoeg. In de beginperiode werkten we ook met personeel, toch bevalt het ons beter om het mooiste vak van de wereld uit te oefenen zonder al teveel personeelsmanagementtaken.”

Combineren met privéleven

Elke ondernemer heeft te maken met de balans tussen werk en privéleven. Bianca: “We zijn ons ervan bewust dat het niet vanzelfsprekend is dat onze zaak goed loopt, dat we altijd moeten blijven knokken. Gelukkig groeien we nog steeds, ook in deze roerige tijden. Ik werk drie dagen in de zaak en deels vanuit huis, Martin staat vijf dagen per week in de winkel. Gelukkig hebben we opa en oma die veel oppassen, want naast mijn werk heb ik 25 uur per week nodig om ons eigen paard te verzorgen en te berijden. Het vergt van alle partijen veel flexibiliteit. Nadeel van een eigen zaak is dat we gebonden zijn aan de strakke openingstijden en op zaterdag altijd de sportwedstrijden missen van onze kinderen. En dat ook bij ziekte van een kind of jezelf de show gewoon door moet gaan. Hoe dan ook staan onze kinderen op nummer 1.  Nog een klein minpuntje van het ondernemerschap, de administratie. Maar welke ondernemer vind dat nou echt leuk?”

Plezier maken

Samen en met de klanten maakt het duo graag een dolletje, ze hebben duidelijk plezier in wat ze doen. Martin: “We plagen elkaar graag en kibbelen voor de lol. Ook met de klanten wordt veelvuldig een lolletje gemaakt. Ondanks dat ik een echte Bourgondiër ben en graag kook, kost het mij iets meer moeite dan Bianca om afstand te nemen van het werk en het los te laten. Toch sluiten we elke zomer een paar weken onze deuren. We merken dat de klanten ons dit gunnen en er zelfs rekening mee houden. Omdat we geen personeel hebben is het praktischer en voordeliger om helemaal dicht te gaan. Dan hebben we ook echt vakantie. Bianca: “We maken bewust geregeld tijd om ook een dag met zijn tweeën op stap te gaan, zonder kinderen en zonder werk en zonder dagelijkse bezigheden. We zijn immer ook een koppel in ons privéleven.” Hun pensioen ligt nog in de verre toekomst, maar de ambitie van het stel is om tot aan die tijd in deze winkel op deze locatie te blijven genieten van hun werk. “Het verveelt niet snel”, beamen zij beiden.

Over Schipper Optiek

  • Martin Schipper (opticien en contactlensspecialist) en Bianca Schipper (opticien) zijn  getrouwd en 18 jaar samen.
  • Sinds 1 maart 2003 eigenaren van Schipper Optiek in het centrum van Culemborg
  • Vennootschap onder firma (vof) en getrouwd in gemeenschap van goederen.
  • Gezinssituatie: drie kinderen (11, 8 en bijna vier jaar).
  • Openingstijden winkel: Pastoor Optiek is open op dinsdag tot en met zaterdag  09.00 – 18.00 uur en een uur gesloten tussen de middag, behalve op zaterdag. Mulder Optiek heeft dezelfde openingstijden met daarbij koopavond op vrijdag.

Artikel in opdracht van Optiekvakblad Oculus.

Reacties plaatsen kan niet meer.