Redigeren artikelen Groene Garde

De Groene Garde kookboekDe Groene Garde. Over (h)eerlijk eten is een kookboek dat gaat over de triomf van de seizoenen en natuurlijke smaaksensaties. Het boek staat boordevol praktische tips voor het kopen, bereiden en bewaren van een (h)eerlijke maaltijd en begint met een voorwoord van Floortje Dessing (uitgegeven door Keff & Dessing Publishing).

Aan de hand van 100 seizoensrecepten, achtergrondverhalen over duurzaamheid en interviews met pioniers kom je meer te weten over seizoens- en streekgebonden eten, biologische voeding, fairtrade, koken zonder pakjes en zakjes, de wirwar aan keurmerken, goede en foute vis en de meerwaarde van minder vlees.

De meeste artikelen in het kookboek heb ik geredigeerd, samen met een aantal andere redacteuren, ieder met zijn eigen kritische blik en expertise. De medewerking van zo’n 80 mensen vond op vrijwillige basis plaats, een geweldig initiatief! Bovendien onderzocht ik de werkelijke wereld van rijst en schreef het verhaal achter ‘s werelds basisvoedsel.

Het (h)eerlijke kookboek de Groene Garde is o.a. gemaakt door Leontien Aarnoudse en uitgegeven door Floortje Dessing (Keff & Dessing Publishing) en werd o.a. verkocht bij Nukuhiva. In 2012 werd de Groene Garde uitgeroepen tot het meeste duurzame kookboek van dat jaar. 

Reacties plaatsen kan niet meer.